De uitbetalingsdatum verschoof maar en de betaling kwam maar niet | Te Mooi Om Waar Te Zijn

De uitbetalingsdatum verschoof maar en de betaling kwam maar niet

“ De uitbetalingsdatum verschoof maar en de betaling kwam maar niet ”

Mijn familielid is benaderd geweest door bepaalde mensen via social media om deel te nemen aan een systeem waarbij je kan investeren in een bedrijfje dat supercomputers zou installeren om Bitcoins en Ethereum te gaan minen.

Ik ben ***** en ik heb een familielid dat het slachtoffer geworden is van crypto currency fraude. Ik ben hier om het verhaal te vertellen. Hijzelf is er niet klaar voor om dit verhaal naar de buitenwereld te brengen.

Mijn familielid is benaderd geweest door bepaalde mensen via social media om deel te nemen aan een systeem waarbij je kan investeren in een bedrijfje dat supercomputers zou installeren om Bitcoins en Ethereum te gaan minen.

Op die manier kreeg mijn familielid dan toegang tot een online platform met een portefeuille, die dan op dagelijkse basis groter werd.

Op een gegeven moment werd hem een datum beloofd waarop hij uitbetaald zou worden. Maar als die datum kwam, is hij niet uitbetaald geweest.

De uitbetalingsdatum verschoof maar en de betaling kwam maar niet. Na een aantal keer is hij met die mensen ook gaan spreken, om te vragen wat er aan de hand was. 

Die mensen hebben daar heel eenvoudig op ingepikt en hebben geprobeerd om hem mee te trekken in een ander systeem. Wanneer het ene systeem implodeert, werd hij aangemoedigd om deel te nemen aan een ander systeem.

Na een tijdje had ik door dat hij precies wat in de moeilijkheden zat en ben ik er met hem eens over gaan spreken. Uit ons gesprek bleek dat er toch meer aan de hand was en dat hij blijkbaar actief werd opgelicht door een reeks organisaties.

Ik was enorm geschrokken van de omvang van zijn probleem en de impact dat het op hem had. Ik heb hem dan aangeraden om daar zo snel mogelijk mee te stoppen. En ik ben dan zelf ook op zoek gegaan naar instanties om dat soort misdrijf te kunnen aanklagen.

Mijn eigen surfgedrag is niet meteen veranderd. Ik spreek daar dan ook niet direct over met vrienden of mensen uit mijn omgeving, omdat ik altijd het gevoel heb dat zij daar niet meteen vatbaar voor zijn. Maar bij mijn familielid had ik het ook niet zien aankomen. En dat maakt misschien dat mensen uit mijn omgeving, of misschien iedereen daar wel vatbaar voor kan zijn.