Duizenden euro betaald via Neosurf | Te Mooi Om Waar Te Zijn

Duizenden euro betaald via Neosurf

“ Duizenden euro betaald via Neosurf ”

Ik vermoed dat ik twee keer het slachtoffer ben geworden van vriendschapsfraude en dat van twee verschillende personen met wie ik chatte op sociale media.

“Ik vermoed dat ik als vrouw tot twee keer toe het slachtoffer ben geworden van vriendschapsfraude en dat van twee verschillende mannen met wie ik chatte op sociale media.

De ene zweeft zogezegd tussen leven en dood in het Erasmus ziekenhuis. Hij was een transporteur van goud en beweerde dat de politie alles in beslag genomen heeft en dat de politieagent, die hem in bescherming nam, werd gedood. Een heftig verhaal… Ik kreeg ook zogezegde mails van het ziekenhuis toegestuurd, maar intussen heb ik de kliniek zelf al gecontacteerd om de echtheid ervan na te gaan. Over het verhaal van de andere man heb ik intussen ook sterk mijn twijfels.

Ik heb ze allebei flink wat geld van mijn pensioen toegestopt, vooral via Neosurf. Daar kun je kaartcodes kopen om prepaid online betalingen te verrichten. Hoeveel ik hen precies gaf? Dat weet ik niet precies, ik ben de tel kwijt. Maar het gaat sowieso om duizenden euro. Ik zit dus zwaar in zak en as… Nochtans leken hun foto’s en verhalen heel erg echt.

Ik heb intussen al een tijdje niets meer van hen gehoord, dus ik vraag me af of hij wel effectief in het ziekenhuis ligt. We hadden immers afgesproken bij mij thuis en ik zou hem helpen. Zijn zoon is met de noorderzon verdwenen en verkocht al zijn spullen, want hij dacht dat zijn vader dood was nadat hij vertrokken was uit Burkina-Faso in augustus 2015. Hij werd echter 2,5 jaar gevangen gehouden en kwam pas in december 2017 vrij. Ik zit echt verveeld met de zaak…”