Eerste e-mail via een datingsite, daarna via WhatsApp en Gmail | Te Mooi Om Waar Te Zijn

Eerste e-mail via een datingsite, daarna via WhatsApp en Gmail

“ Eerste e-mail via een datingsite, daarna via WhatsApp en Gmail ”

Hij had nu geen geld meer en wist niet hoe hij dit kon oplossen. Ik heb hem gevraagd want hij eigenlijk van mij verwachtte, hij werd toen heel onverstaanbaar aan de telefoon, begon te wenen.

Vriendschapsfraude, maar gelukkig niet in de val gelopen.

Heb kennis gemaakt met deze persoon via een datingsite. Eerste e-mail via de datingsite, daarna via WhatsApp en Gmail. Betrof persoon die zich voordeed als Australiër, moeder Vlaamse, vader Aussie, hij was archeoloog en aan zijn laatste project bezig. Hebben 6 weken met mekaar gechat, gemaild en gebeld (via WhatsApp). Verklaarde zijn liefde voor mij en ik ging mee in het verhaal maar bleef wel met mijn beide voeten op de grond.

3 weken geleden moest hij naar Kuala Lumpur om zijn laatste project af te werken, er was een discussie i.v.m. met het geld waar hij zogezegd recht op had voor de studies die hij had uitgevoerd als archeoloog. Vandaag meldde hij dat hij goed nieuws had maar dat hij een soort waarborg moest betalen want dat hij anders het bedrag waar hij recht op had (+/- 860.000 USD, niet kon ontvangen, hij had tot morgen tijd om een bedrag van +/- 86.000 MYR te betalen.

Hij heeft dit verhaal gestaafd met bij de e-mail een bijlage te voegen van zijn advocaat waarin deze aandringt om zeker dit bedrag te betalen, en een beslissing van het Federal Court of Malaysia, wanneer hij dit bedrag niet zou betalen moest hij 2 jaar wachten op zijn geld en terug naar Malaysia naar. Hij had nu geen geld meer en wist niet hoe hij dit kon oplossen. Ik heb hem gevraagd want hij eigenlijk van mij verwachtte, hij werd toen heel onverstaanbaar aan de telefoon, begon te wenen. Ik heb daarmee korte metten gemaakt en gezegd dat ik geen geld heb en dat ik hem doorzag. Ik heb hem direct geblokkeerd. Hij heeft toen nog in de chat vermeld dat ik hem liet vallen omdat hij geen geld heeft , dat ik slecht ben en zijn hart gebroken heb en dat hij zich zo slecht voelde.

Misschien is dit verhaal herkenbaar. Ik ben blij dat ik hier niet ben ingelopen en hoop dat er geen verdere slachtoffers vallen die dit verhaal wel geloven.