Met een vals profiel was hij op geld uit | Te Mooi Om Waar Te Zijn

Met een vals profiel was hij op geld uit

“ Met een vals profiel was hij op geld uit ”

Van in het begin had ik door dat er iets niet klopte aan zijn verhaal, maar ik kon er de vinger niet opleggen. Toch wil ik graag aangifte doen en alle gegevens doorsturen waarover ik beschik, al was het maar om andere vrouwen te behoeden voor hun eigen ongeluk.

“Als single vrouw vond ik via Tinder een leuke match met een toffe man. Op Whatsapp hebben we onze gesprekken nadien verdergezet. Hij noemde zichzelf Paul Grant en vertelde dat hij graag naar België wilde komen. Hij zat echter vast in Italië en moest er nog een boete betalen, maar dat ging niet omdat zijn geld geblokkeerd stond. Van in het begin had ik door dat er iets niet klopte aan zijn verhaal, maar ik kon er de vinger niet op leggen…

Hij bezorgde me een link en vroeg me om erop te klikken en in te loggen met zijn gegevens zodat ik geld van zijn rekening zou kunnen overschrijven. Toen besefte ik pas dat het hem alleen maar om geld draaide.

Na een korte zoektocht op Google ontdekte ik dat hij het profiel van iemand anders gebruikt. Op zijn zogezegde foto’s staat immers een zekere Philipp Stehler afgebeeld, een man uit Duitsland. Gelukkig ben ik niet in de val van deze bedrieger getrapt en ben ikzelf geen geld kwijt.

Toch wil ik graag aangifte doen en alle gegevens doorsturen waarover ik beschik, al was het maar om andere vrouwen te behoeden voor hun eigen ongeluk.”