Professionele manipulatoren die spelen met gevoelens | Te Mooi Om Waar Te Zijn

Professionele manipulatoren die spelen met gevoelens

“ Professionele manipulatoren die spelen met gevoelens ”

Ik heb uiteindelijk niets betaald en kreeg achteraf nog berichten van hem om te zeggen dat hij zelfmoord wilde plegen door zijn geldzorgen. Hoe het zo ver is kunnen komen, dat weet ik niet. De mensen die achter dit profiel zitten zijn heel erg sterk in wat ze doen.

“Een tijdje geleden sloeg ik aan het online daten op Badoo. Ik kwam er een interessante man tegen met wie ik volop aan het chatten sloeg op Facebook, soms zelfs urenlang aan een stuk. Hij vertelde me vaak tot in detail hoe zijn dag verliep en ook ik deelde heel wat verhalen uit mijn privéleven. Van mijn kant uit dook er een oprecht gevoel van verliefdheid op…

Hij vertelde dat hij actief was in de aan- en verkoop van Afrikaanse en Aziatische kunstobjecten. Voor zijn werk moest hij naar Ivoorkust reizen om van daaruit een nieuwe lading kunst naar België te brengen. Om de laatste douaneformaliteiten te regelen, moest hij nog 1.200 euro betalen.

Vlak nadien probeerde hij me meerdere keren te bellen, maar de verbinding was heel slecht (wellicht door de grote afstand) en ik verstond hem amper. Blijkbaar was hij net uit het ziekenhuis ontslagen na een agressieve aanval op hemzelf en zijn advocaat. Hij liet weten dat hij verdoofd werd en dat zijn advocaat in coma lag met verschillende schotwonden in zijn buik. Om zijn zaakjes ter plaatse verder af te handelen had hij geld nodig en hij vroeg me wanhopig om hem te helpen. Dit heftige verhaal wekte meteen argwaan bij mij, dus ik weigerde.

Vervolgens reageerde hij erg agressief en dat bevestigde mijn vermoedens nog meer dat het ging om oplichting. Ik blokkeerde hem meteen op Facebook, maar al snel sloeg de twijfel toe. Ik herlas zijn berichten, kreeg medelijden en deblokkeerde hem. Onmiddellijk liet hij me weten dat hij opgelucht was dat we terug konden praten. Ik benadrukte dat ik de gevraagde som zelf niet ter beschikking had en stelde hem allerlei oplossingen voor zijn probleem voor (ga naar het consulaat, zoek een andere advocaat, regel iets met de douane, …). Maar het enige wat hij wilde, was geld. “Ook de helft was al genoeg”, zo zei hij. Toen ik vroeg om het rechtstreekse rekeningnummer van de douane door te sturen, weigerde hij dit meteen. Toen wist ik 100 % zeker dat hij een oplichter was.

Ik heb uiteindelijk niets betaald en kreeg achteraf nog berichten van hem om te zeggen dat hij zelfmoord wilde plegen door zijn geldzorgen. Hoe het zo ver is kunnen komen, dat weet ik niet. De mensen die achter dit profiel zitten, zijn heel erg sterk in wat ze doen. Ze vertellen je iets wat je écht gelooft en je gaat je ook aan hen hechten. Het zijn meesters in manipulatie en ik meld mijn hele verhaal hier vooral om anderen te verwittigen. Als ik eraan terugdenk, wellen de tranen spontaan in me op, want ik was emotioneel helemaal verwikkeld in het gebeuren.”