Slachtoffer van ‘boiler room-fraud | Te Mooi Om Waar Te Zijn

Slachtoffer van ‘boiler room-fraud

“ Slachtoffer van ‘boiler room-fraud ”

Toen ik sterk begon te twijfelen aan een beleggingsmaatschappij vond ik de organisatie terug op de zwarte lijst op de website van de FSMA.

“Op een gegeven moment begon ik sterk te twijfelen aan een beleggingsmaatschappij waarbij ik helaas al heel wat investeringen had gedaan en die altijd meer van me vroeg. Na wat zoeken vond ik de organisatie terug op de zwarte lijst op de website van de FSMA, die ik al veel eerder had moeten raadplegen. Ik las de waarschuwingen op de site grondig door en denk dat ik het slachtoffer ben geworden van ‘boiler room’-fraude. Om de winst uit mijn beleggingen te recupereren, moet ik nu het geblokkeerde bedrag in mijn naam van de ‘Bank of China’ dekken door een ‘borg’ te betalen.

Het eerste contact vond plaats in november 2017, via een telefoontje van Burton Mills, een bedrijf dat ik terugvond in de waarschuwingslijst van de FSMA. Vrij snel daarna, in januari 2018, vertelden ze me dat ze waren overgekocht door het bedrijf ‘Morgan Newfield’ in Taiwan. Iemand van dit bedrijf bleef me bellen voor de betaling van de ‘borg’. Alles leek correct, want de website www.morgannewfield.com ziet er erg professioneel uit, de uitwisselingen gebeurden met bevestiging via e-mail, er werden documenten zoals ‘Stock Purchase Confirmation’ bezorgd, enz. Maar omdat ze me verzochten om een ‘borgsom’ voor mijn fondsen te betalen, wist ik dat het niet betrouwbaar was.”