Slachtoffer van datingfraude via Tinder | Te Mooi Om Waar Te Zijn

Slachtoffer van datingfraude via Tinder

“ Slachtoffer van datingfraude via Tinder ”

Getuigenis 5

Bijna dagelijks kreeg ik e-mails met liefdesbetuigingen. Ik had hem beloofd om mijn profiel op Tinder weg te halen, maar deed dit uiteindelijk niet. Op een gegeven moment stootte ik op een vergelijkbaar profiel van een andere knappe, rijke Amerikaan. Dat wekte serieus wat achterdocht, dit kon toch geen toeval zijn?

“Op Tinder kwam ik een knappe, rijke Amerikaan tegen. Romney Fisher was niet alleen zijn vrouw, maar ook zijn enige broer verloren. Om het verlies te verwerken, had hij zich volledig op zijn werk gestort. Tijd voor een nieuwe relatie had hij niet. Hij was van plan om voor zijn job te verhuizen naar België en wilde via Tinder toch iemand nieuw leren kennen.

Hij vroeg om verder contact te houden via e-mail, want Tinder was toch niet echt zijn ding. Al vlug gaf hij te kennen dat hij een gevoel van verliefdheid koesterde voor mij. Gelukkig ben ik zelf nuchter genoeg om niet zo snel écht verliefd te worden, maar mijn vrouwelijke nieuwsgierigheid stak toch de kop op.

Bijna dagelijks kreeg ik e-mails met liefdesbetuigingen en af en toe ook een foto. Ik had hem ook beloofd om mijn profiel op Tinder weg te halen, maar deed dit uiteindelijk niet... en gelukkig maar. Op een gegeven moment stootte ik immers op een vergelijkbaar profiel van een andere knappe, rijke Amerikaan. Dat wekte toch serieus wat achterdocht, want dit kon toch geen toeval zijn?

Toen ik Romney Fisher hiermee confronteerde in een e-mail, hem heel wat vragen stelde (was hij misschien ook actief op Tinder onder een andere naam?) en vroeg om uitleg, verbrak hij elk contact. Na twee maanden intensief e-mailverkeer en één keer contact via Skype - de verbinding werd telkens onderbroken en nu snap ik ook waarom - hoorde ik helemaal niets meer van hem.

Na wat opzoekwerk via Google kwam ik terecht op een Nederlandse site (fraudehelpdesk.nl) waar ik mijn situatie direct herkende in een verhaal over “datingfraude”. Ik deed er online mijn relaas en kreeg de raad om ook zeker een melding in te dienen bij het Meldpunt.

Gelukkig is het in mijn geval niet zo ver kunnen komen dat ik écht in de val trapte, maar ik wil graag verhinderen dat dit bij andere vrouwen wel het geval is. Alles lijkt immers op het eerste gezicht steek te houden: toen ik zijn naam opzocht via Google, kwam ik meteen terecht op een site van zijn werk waar hij zogezegd CEO is. Ik vermoed dat er achter deze frauduleuze praktijken een heel netwerk actief is.

Op Facebook kreeg ik onlangs immers een vriendschapsverzoek van Mark Smith, een andere knappe Amerikaan. Uiteraard ben ik daar niet meer op ingegaan.”