Telkens opnieuw excuses om geld te vragen en de reis uit te stellen | Te Mooi Om Waar Te Zijn

Telkens opnieuw excuses om geld te vragen en de reis uit te stellen

“ Telkens opnieuw excuses om geld te vragen en de reis uit te stellen ”

Toen ik weigerde om nog meer te betalen, e-mailde ze erop los. Ook haar vader contacteerde me via Skype om me te verwijten dat ik als man zijn dochter in de steek liet. Zo werken ze echt in op je gemoed.

“Het eerste contact met Y verliep via e-mail, maar al snel schakelden we over op Skype om elkaar écht te leren kennen. Ik was meteen gefascineerd door deze boeiende vrouw en ze wilde graag naar België komen.

Om de reis te bekostigen, betaalde ik via WorldRemit 9.300 euro, maar daar bleef het niet bij. Telkens opnieuw vond ze een excuus om geld te vragen en haar afreis uit te stellen. Eerst lag het aan haar dochter die in broeiend oorlogsgebied woonde en geld nodig had omdat ze ziek was. Nadien werd haar nicht gebeten door een slang en ze had verzorging nodig. Vervolgens lag haar vader zogezegd op sterven en als enig kind moest ze hem toch echt wel helpen. Ik stortte niets en twee dagen later was hij ineens miraculeus genezen!

Toen Y eindelijk onderweg was naar België, doken er zogezegd opnieuw problemen op. Ze had een diamant van haar vader gekregen als huwelijksgeschenk en zat vast op de luchthaven van Addis Abeba omdat ze niet beschikte over een geldig bewijs voor de steen. Na betaling om alle formaliteiten te regelen, herhaalde hetzelfde scenario zich in Turkije. Daar zou ze opnieuw vastzitten met de diamant. Ze vroeg om 5.400 euro te bekostigen voor een EU-vergunning, maar ik weigerde. Ik zei “als je me echt graag ziet, dan laat je de diamant achter en kom je zo naar me toe”. Toen was het hek helemaal van de dam, want ze e-mailde erop los en ook haar vader contacteerde me via Skype om me te verwijten dat ik als man zijn dochter in de steek liet. Zo werken ze echt in op je gemoed.”