Vriendschapsfraude van mijn moeder | Te Mooi Om Waar Te Zijn

Vriendschapsfraude van mijn moeder

“ Vriendschapsfraude van mijn moeder  ”

Mijn moeder werd opgelicht voor 60.000 euro. Gelukkig heeft ze mij na een tijdje iets van het verhaal verteld en heb ik kunnen ingrijpen of al het spaargeld was weg.

Mijn moeder werd 3 maanden geleden het slachtoffer van vriendschapsfraude. Zij werd opgelicht voor 60.000 euro.

Gelukkig heeft ze mij na een tijdje iets van het verhaal verteld en heb ik kunnen ingrijpen of al het spaargeld was weg. We hebben klacht neergelegd bij de politie maar sindsdien hebben we van hen niets meer gehoord. Via de bank hebben we het geld proberen te blokkeren maar blijkbaar sturen de banken een e-mail naar de begunstigde rekening met de vraag de fondsen terug te storten. Van blokkering van de rekening zoals besproken op de website hebben we niets gemerkt.

Mijn moeder heeft op vraag van de politie verder contact gehouden met de oplichter (zogezegd opdat de ip-adressen zouden achterhaald kunnen worden) en de oplichter sprak haar erover aan dat de bank het geld terugvroeg. Onbegrijpelijk!

Het is hoog tijd dat dit soort oplichterij ernstig wordt genomen door de politiediensten en andere instanties. Als slachtoffer voel je je echt hulpeloos.