Vrouw met mentale stoornis opgelicht | Te Mooi Om Waar Te Zijn

Vrouw met mentale stoornis opgelicht

“ Vrouw met mentale stoornis opgelicht ”

Hij vertelt mijn tante exact wat ze wil horen en ze is compleet blind voor de gehele situatie. Daarom vind ik het nodig om dit misbruik te melden en haar te beschermen.

“Mijn tante lijdt aan een bipolaire stoornis en zit in een speciaal verzorgingstehuis. Op een dag leerde ze een man (X) kennen via Facebook die haar om geld vroeg om zijn reis naar België te betalen “zodat ze samen gelukkig zouden kunnen zijn”. Gezien haar mentale toestand was ik meteen ongerust. Ik twijfel er niet aan dat het om pure oplichterij gaat, want al na minder dan 2 weken hebben ze elkaar eeuwige liefde beloofd. Hij vertelt haar exact wat ze wil horen en ze is compleet blind voor de gehele situatie. Dat merk ik aan de e-mails die ze hem stuurt (ze weet niet dat ik - gezien haar mentale toestand - toegang heb tot haar account en kan meelezen). Daarom vind ik het ook nodig om dit misbruik te melden en haar te beschermen.

Ik heb ondertussen al stappen ondernomen door Gmail en Facebook te verwittigen. Facebook heeft de account van de man in kwestie intussen verwijderd, maar van Gmail heb ik niets teruggehoord. Ik wil voorlopig liever niet dat mijn tante op de hoogte is van mijn acties, want ik wil niet dat ze het vertrouwen in mij verliest.

X heeft inmiddels de gegevens van zijn Neosurf-account al aan haar bezorgd en vraagt om 1.000 euro te betalen in schijven van 250 euro. In haar mails zegt ze dat ze alles snel in orde zal brengen. Omdat ze niet helemaal goed bij haar hoofd is en bovendien onder voogdij staat, wil ik haar graag behoeden voor dit soort oplichterij. Ik hoop dat er in alle discretie een oplossing gezocht kan worden, want ik zie mijn tante graag en wens haar niets dan goeds toe.”