We bouwden een intieme relatie op en het leek zo echt | Te Mooi Om Waar Te Zijn

We bouwden een intieme relatie op en het leek zo echt

“ We bouwden een intieme relatie op en het leek zo echt ”

Ik had me ingeschreven op een datingsite om een Afrikaanse vrouw te ontmoeten omdat ik naar Afrika wilde reizen en op voorhand al contacten wilde leggen. Al snel contacteerde iemand me en bouwden we een intieme relatie op. Ik betaalde voor verschillende kleine zaken en op anderhalve maand tijd heeft ze 1300 euro van me gestolen.

Ik had me ingeschreven op een datingsite om een Afrikaanse vrouw te ontmoeten omdat ik naar Afrika wilde reizen en op voorhand al contacten wilde leggen. Al snel contacteerde iemand me. Ze vertelde me veel over haar en jaar leven en op de één of andere manier slaagde ze erin om mijn vertrouwen te winnen en we bouwden al snel een intieme band op via chat. Het leek allemaal zo echt.

Ze zei me dat ze het moeilijk had : ze had geen geld, geen ouders meer,… en ze vroeg me om financiële hulp. Ik wilde eerst niet betalen, maar toch slaagde ze erin om me te overtuigen. En ik betaalde kleine bedragen. Eerst was het voor haar internetaansluiting. ‘Het zijn maar kleinigheden’, zo dacht ik en ik betaalde. Nadien vroeg ze me om te investeren in een bedrijf. En in feite vond ik het een goed idee. Ik dacht: ‘zij kan gaan werken en ik kan er wat geld mee verdienen’. Op dat moment hield niets me tegen. Ik geloofde echt in het idee, en ik betaalde via transferorganisaties die iedereen kent. En zo kwam ik in een mechanisme terecht. Een vizieuze cirkel, waarin ze me telkens opnieuw om hulp vroeg. We bleven praten en toen vroeg ze me om een laatste gunst : ze werd ziek en ze vroeg me om de medische kosten te betalen. Op dat moment had ik er echt genoeg van om te betalen.

En zelfs al had ik medelijden met haar, ze begon echt op mijn zenuwen te werken. Ik begon mezelf te informeren en keerde terug naar de originele datingsite waarop ik zag dat haar foto ook bij een ander profiel stond. Toen besefte ik dat er een probleem was. Ik zocht informatie over oplichting op het internet en ik ontdekte dat ik niet de eerste was die een dergelijk verhaal overkwam. Ik stelde dezelfde werkwijze vast bij andere mensen die net dezelfde vragen kregen om te investeren en om vliegtickets en medische zorgen te betalen.

Dat was het bewijs voor mij dat het om oplichting ging.

Het zijn mensen die nergens voor terugdeinzen. Het zijn experts in manipulatie en bedrog en als ik één advies kan geven: als iemand op internet contact met je opneemt om geld te vragen, zelfs als je die persoon al twee jaar kent, vergeet dan niet dat je die persoon nooit gezien hebt en wees op je hoede.